190 גולשים קראו מאמר זה | 0 תגובות פורסמו
פודיז בכל מקום כבר מזמן מוקסמים מסיפורים על קרטחנה, קולומביה, שבה ההשפעות הקריביות ואמריקה הלטינית מתנגשות כדי ליצור טעמים מפתים וחוויות קולינריות ייחודיות. לאחרונה, קבוצה של שלושה פודיז הרפתקנים נסעה לקרטחנה כדי לטעום כמה מהמנות המפורסמות ביותר שיש לעיר הקולומביאנית להציע.
ממעמקי אזור החוף טרידנטה עשו השלישייה את דרכה למרקדו בזורטו (Mercado Bazurto), שוק אוכל אהוב המציע מבחר עצום של מאכלים מקומיים. עם כל החושים שלהם להתעורר לחיים, הקבוצה החליטה לנסות את הדוכנים בסגנון מסעדה עבור כמה ממצרכי הדגל של העיר. Patacón, arepa de huevo, ו sancocho de pescado, תבשיל דגים, היו צו השעה. כמובן, שום ביקור במרקאדו בזורטו לא יהיה שלם בלי עצירה לאוכל רחוב כמו ארפה רלנה וכמה אמפנדות.
הבא במסלול של הפודיז היה ביקור בסמטאות המפורסמות של גטסמאני, אזור הידוע בחיי הלילה שלו ובמטבח הקולומביאני המסורתי שלו. לאחר שגילו את הרחובות והסיפורים, עצרו שלושת המטיילים אוהבי האוכל ב"הבית של פילי", מסעדה החבויה בפינה של השכונה הישנה. כאן, כל אחד מהם התפנק בצלחת של Bandeja Paisa, מנה קולומביאנית שמורכבת משעועית אדומה, אורז, קרנה אסאדה, צ'וריסו, ארפה, רוטב הוגאו וביצה מטוגנת.
למחרת, הפודיז רצו לוודא שהחוויה הקולינרית הקולומביאנית שלהם מגוונת ואותנטית, ולכן הביקור בלה סביצ'ריה היה בסדר. כאן מנות פירות הים היו בשפע, עם שילוב ייחודי של סביצ'ה ולצ'ונה שהתמקד בטעמי האיים הקריביים.
למרבה הצער, טיול לקולומביה לא יהיה שלם בלי לחזור למרקדו בזורטו לקצת אוכל רחוב למסע הביתה. כשהמטוס המריא, הפודיז המותשים הגיעו למסקנה שהזיכרונות מכל האוכל הטעים של קרטחנה יישארו איתם לנצח.
בסופו של דבר, שלישיית הפודיז לא יכלה לבקש הרפתקה טובה יותר. מלחקור את קרטחנה ואת התרבות התוססת שלה כדי להקניט את בלוטות הטעם שלהם עם פינוקים מקומיים, זו הייתה חוויה לזכור. אין ספק שקרטחנה היא עיר שפונה לכל מיני פודיז, ועל כך הם תמיד יהיו אסירי תודה.
כמובן שאוכל הוא לא האטרקציה היחידה בקולומביה, יש כאן גם נערות סקסיות, ממש כמו דירות דיסקרטיות בקריות.