167 גולשים קראו מאמר זה | 0 תגובות פורסמו
טנטרה: מקורותיה, הפילוסופיה והפרקטיקות שלה
hot-women.net אתר מומלץ
טנטרה היא פילוסופיה ותרגול רוחניים שמקורם לפני מאות שנים במסורות ההינדיות והבודהיסטיות של הודו וטיבט. המסגרת הפילוסופית ההוליסטית שלה משלבת פרקטיקות רוחניות מסורתיות עם טכניקות פיזיות ויוגיות שהמתרגל יכול להשתמש בהן כדי להגשים ריפוי, גילוי עצמי, ובסופו של דבר איחוד עם האלוהי. איחוד זה, המכונה התעוררות או הארה, נחשב לקשר בין העצמי האינדיבידואלי לבין התודעה הקוסמית. התורות והתרגולים של הטנטרה מספקים דרך למתרגלים לגשת למהותם הרוחנית, להעמיק את הקשר שלהם עם עצמם ועם האלוהי, ולטפח חיים משמעותיים ואותנטיים יותר.
היסטוריה ומקורות הטנטרה
לטנטרה היסטוריה ארוכה ועשירה שתחילתה מאות שנים בהודו ובטיבט. מאמינים שמקורו בהתגלות יוגית עוצמתית, וניתן לראות את תורתו בכתבים הינדיים עתיקים, כגון ריג ודה והאופנישדות. טנטרה הייתה גם חלק מהמסורת הבודהיסטית של המהאיאנה, במיוחד זו של בודהיזם הווג'ריאנה, שהופיעה בהודו במאות ה-5 וה-6 לספירה. הפילוסופיה של הטנטרה מצאה קבלה נרחבת בהודו העתיקה ובטיבט, וממשיכה להיות מיושמת על ידי מיליוני אנשים בכל רחבי העולם כיום.
היבטים ייחודיים של טנטרה
טנטרה היא דרך רוחנית המדגישה טרנספורמציה אישית והתעוררות לאלוהי באמצעות תרגולים פיזיים, מנטליים ורוחניים. היא משתמשת בגוף כשער אל האלוהי ומסייעת למתרגלים להשתנות ולרפא על ידי הכרה והבנה של הרגישות האנרגטית שלהם, המושרשת באלמנטים מעשיים ומטאפיזיים כאחד.
בבסיסה, טנטרה מאמצת את הרעיון שגם הפיזי וגם הרוחני הם היבטים מהותיים של המציאות. היא מעודדת אותנו להיות מודעים ולנצל את האנרגיה הפיזית שלנו כדי להשיג איחוד עם המהות הרוחנית שלנו. איחוד זה נקרא "התעוררות" או "הארה".
מטפלים טנטריים לומדים להכיר בכך שלכל אדם יש צורה מסוימת של אנרגיה בתוך גופו המבטאת את עצמה באמצעות תנועה, נשימה ויציבה. אנרגיה זו כוללת את הגוף הפיזי כמו גם את האנרגיה של התודעה, הרגשות והממדים הרוחניים של העצמי.
פילוסופיה של טנטרה
הפילוסופיה של הטנטרה מבוססת על מספר רעיונות ועקרונות בסיסיים. אלה כוללים את האמונה שהמציאות היא מחזה קוסמי, או לילה של האלוהי, ושכל חוויה וחוויה שאנו חווים היא חלק מהמחזה הזה. המהות של טנטרה היא לחוות אהבה אלוהית ואושר, והיא מעודדת מתרגלים להתבונן ולהעריך את צורות היופי השונות בעולם הסובב אותם.
הטנטרה מבוססת גם על הרעיון של "מנדלאם", שפירושו "מעגל קדוש". תפיסה זו מדגישה את החשיבות של פתיחות לכל תחומי החיים ולכל סוגי מערכות היחסים, כולל אלה עם בני משפחה, חברים, הקהילה והאלוהי. מאמינים שיש לחוות את כל מערכות היחסים הללו בנוכחות מלאה, אהבה וחמלה על מנת להגיע לרמת הארה.
שיטות וטכניקות טנטריות
טנטרה היא גם פילוסופיה וגם תרגול המדגיש טרנספורמציה אישית ופתיחה לאלוהי באמצעות תרגולים פיזיים, מנטליים ורוחניים. ישנם תרגולים רוחניים ופיזיים רבים הקשורים לטנטרה, ומתרגלים משתמשים בהם לעתים קרובות כדי לתמוך בנתיב הגילוי העצמי וההתעוררות שלהם.
לדוגמה, מדיטציה ודקלום מנטרה הם תרגולים רוחניים נפוצים המשמשים בטנטרה. מדיטציה יכולה לעזור למתרגלים להרגיע את תודעתם ולהתחבר לאנרגיה שלהם, בעוד דקלום מנטרה משמש כדי להתחבר מחדש למקור האוניברסלי של האנרגיה האלוהית.
יוגה היא תרגול גופני נוסף הקשור לטנטרה. באמצעות יוגה, מתרגלים להשיג שליטה על האנרגיה הפיזית שלהם ואת החושים, אשר בתורו עוזר להם לחקור טוב יותר את המהות הרוחנית הפנימית שלהם. ישנן תנוחות או "אסאנות" רבות המשמשות בטנטרה, כגון תנוחות ישיבה, תנוחות הפוכות, תנוחות איזון וכיפופי גב. תנוחות אלה עוזרות לפתוח וליישר את הגוף, כמו גם לפתוח חסימות פיזיות ואנרגטיות.
מסקנה
טנטרה היא תרגול רוחני עתיק המספק למתרגלים טכניקות פיזיות, מנטליות ורוחניות שונות כדי לעזור להם לחקור, להעמיק ובסופו של דבר להתעורר למהותם האלוהית. באמצעות שילוב של שיטות מסורתיות וטכניקות יוגיות, מתרגלים טנטריים יכולים לגשת לעצמי הגבוה שלהם ולחוות את החיבור העמוק שלהם לאלוהי. הטנטרה היא טרנספורמטיבית ומשחררת כאחד, ותורותיה ותרגוליה מספקים נתיב ייחודי ועוצמתי להגשמה רוחנית אמיתית.