213 גולשים קראו מאמר זה | 0 תגובות פורסמו
אבסינת, הידוע גם בשם "הפיה הירוקה", היה משקה מסתורי אפוף מסתורין ומסתורין במשך מאות שנים. תכונותיו הפסיכדליות החזקות הפכו אותו למשקה אהוב ומפחיד לאורך ההיסטוריה שלו. אז מהו בדיוק אבסינת ומהי ההיסטוריה המסתורית שמאחוריו?
אבסינת הוא משקה מזוקק בטעם אניס, המכיל בדרך כלל לענה, שומר ועשבי תיבול אחרים. הוא בדרך כלל מבוקבק בעוצמה של 45-74% אלכוהול בנפח, והוא נצרך בדרך כלל כמעכל או במשקאות מעורבים.
המשקה פותח לראשונה בסוף המאה השמונה עשרה בשווייץ, על ידי דוקטור פייר אורדינר שייעד אותו כתרופה רפואית. בשנת 1797, אדם בעל יוזמה בשם מייג'ור דוביד ראה את הפוטנציאל שלו וקנה את המתכון מד"ר אורדיניר. לאחר מכן עבד דוביד עם חתנו הנרי-לואי פרנוד כדי למסחר אותו. בשנת 1805 נפתח מפעל Pernod Fils והחל לייצר ולמסחר את אבסינת.
המשקה הפך פופולרי בצרפת בשנות ה-50 של המאה ה-19, בעיקר באמצעות יצירותיהם של אמנים צרפתים כמו וינסנט ואן גוך, טולוז-לוטרק ופיקאסו. הדבר הניע את ייצורן של חברות רבות לייצור אבסינת כגון Pernod, Maison Parent, Berger-Levrault ועוד. ככל שהפופולריות של המשקה גדלה, כך גדל המוניטין שלו כשיקוי פותח מחשבות, מסתורי ורב עוצמה.
עד סוף המאה ה-19, אבסינת הפך פופולרי כל כך עד שנאמר עליו שהוא "מעורר השראה במוחות ומגרה את לבבות העם הצרפתי". למרבה הצער, מוניטין זה הוביל לקונוטציות שליליות עבור המשקה והשפעותיו הפסיכואקטיביות לכאורה הקנו לו מוניטין כמסוכן. בסופו של דבר, שיגעון האבסינת קנה לו מוניטין של "סם משכר", מה שגרם לו להיות אסור לשימוש במדינות רבות, כולל ארצות הברית בשנת 1912.
אבסינת אכן עשה בסופו של דבר קאמבק במאה ה-21, כאשר מדינות רבות הסירו את האיסור על המשקה. אבל גם היום, המשקה עדיין נושא מוניטין מסתורי ומפתה, כאשר יצרני אבסינת מודרניים רבים מחפשים להחיות את האומנות המסורתית של אדוני האבסינת המקוריים.
לסיכום, לאבסינת יש היסטוריה ארוכה ורבת קומות של מחלוקות פוליטיות ותרבותיות. המוניטין שלו כ"סם משכר" קיים כבר מאות שנים, אבל המסתורין המפתה שלו עדיין חזק היום. למרות המוניטין הבעייתי שלו, אבסינת זמין כיום במדינות רבות והמסתורין שלו עדיין קיים. הערה: מי מכם שמתכוון לבקר הערב ב דירות דיסקרטיות במרכז, מוטב שלא יגיע שיכור!